SOLISTER

Dixieland Jubilees arbejder med flere inden- og udenlandske solister. Det giver store oplevelser for både publikum og orkester, at arbejde med "the real thing", som jazzkoryfæet Wendell Brunious, frem-adstormende yngre yndlinge af publikum som Majken Christiansen samt inspirerende virtuoser som Gregory Boyd.

 

Solisterne holder Dixieland Jubilees både respektfulde og ydmyge for jazzhistorien, oppe på tæerne for tidens trends samt motiverede til alle de dejlige musikalske oplevelser, der venter dem i fremtiden.

     
Wendell Brunious

Wendell Brunious
Dixieland Jubilees mødte første gang den fantastiske trompetist, sanger og entertainer i 2007

Wendell Brunious er en af jazzens største trompetister og sangere. Han har været vidt omkring og er 4. generation af en meget musikalsk indflydelsesrig familie i New Orleans. Hans far John “Picky” Brunious spillede også trompet og desuden klaver. Han spillede i New Orleans og resten af verden med bl.a. Harold Dejan, Oscar “Papa” Celestin, Alphonce Picou, “Fats” Pichon, Paul Barbarin og Young Tuxedo Brass Band. Desuden var han i en årrække med i Jay McShann’s og Billy Eckstine’s big bands, som han også har arrangeret for. Wendell Brunious er måske nået endnu længere end hans far. Han er den yngste leder nogensinde udpeget til The Preservation Hall Jazz Band og har turneret verden rundt med dette orkester. Endvidere har han inspillet med navne som Wynton Marsalis, Harry Connick Jr., Chris Barber, Benny Wallace, Al Grey og Bob Wilber samt indspillet flere plader i eget navn.

   
Majken Jazz  

Majken Christiansen
Dixieland Jubilees forelskede sig i 2007 i den uforglemmelige sangerinde

Majken Christiansen har væltet mange jazzteltpæle i ind- og udland med københavnske Fjeldtetten indtil hun i 2001 flyttede til Oslo. Majken synger i traditionen efter de store jazzdivaer som bl.a. Ella Fitzgerald. Med sit eget åbne og opdaterede udtryk fortolker og formidler hun de klassiske melodier og tekster fra The American Songbook med varme, ærlighed og overbevisning. Samtidig er hun en fantastisk entertainer, der fanger og holder publikum lunt i sin hule hånd fra første til sidste tone. I Norge har hun bl.a. turneret for Rikskonsertene og iøvrigt arbejdet som solist for bl.a. Morten Gunnar Larsen, Georg Reiss, Kåre Conradi, Bodil Niska, Christiania 12, Magnolia Jazzband, Undecided jazzband, Det norske blåseensemble, The Sinatra Songbook, Ett Fett storband, Ski storband og Sandvika storband. Hør hendes plade "Comes Love" og føl dig inspireret af en af tidens største danske jazzsangerinder.

   
Gregory Boyd

Gregory Boyd
I 2008 mødtes Dixieland Jubilees med olietønder og nutidens New Orleans

Gregory Boyd bor i dag i Århus, men er født og opvokset i New Orleans. Han er en fantastisk sanger og percussionist, men først og fremmest har han tilført New Orleans musikken The Caribbean Steel Drums, olietønder, som han benytter i alle sammenhænge fra traditionel jazz, over bebob til funky musik med de allerbedste musikere i Europa og New Orleans, som f.eks. Othello Molineaux, Rudy Smith, Charles Neville, Cyril Neville, Charmaine Neville, Michael Ray, Dr. John og mange flere. I Danmark turneer han med sit eget "The Big Gumbo Show", som tager dig op igennem jazzhistorien i et forrygende og medrivende show. Her er en musiker, sanger og entertainer med dyb respekt for traditionen, men også med mod på og øje for mulighederne i at udvikle jazzmusikken.